De voordelen en Nadelen


De voordelen:

Multicat

Het eerste voordeel van de auto is meteen de voornaamste reden voor het maken van de luchtauto. De voornaamste reden is natuurlijk het rijden op schone energie. Doordat de brandstoffen steeds verder opraken en de prijzen steeds duurder worden zijn mensen opzoek naar een alternatief. De luchtauto is hier een goed voorbeeld van. Hierbij komen we dan ook meteen op het tweede voordeel.

Het tweede voordeel is de goedkope brandstof. De brandstof voor de luchtauto zal 'maar' 1 of 2 euro per tankbeurt zijn. In samenwerking met de hulpmotor kan hiermee zo'n 1600 km gereden worden. Dit is vergeleken met de 40 tot 60 euro die men nu betaald voor een tankbeurt erg weinig. Door de goedkope prijzen zullen mensen eerder geneigd zijn over te stappen op de lucht auto. Het voordeel van dit tanken is dan ook dat het via een stopcontact kan met een speciale compressor. Dit maakt misschien in de toekomst tanken aan huis wel mogelijk. Hierdoor hoef je niet eens meer van huis weg om te gaan tanken.

Een derde voordeel is de goedkope prijs van de auto zelf. Een zes persoonsauto zal vanaf 11.000 euro verkrijgbaar zijn. In combinatie met de goedkope brandstof, wordt rijden een heel stuk goedkoper.


De Nadelen:

Ten eerste zal het uiterlijk van de luchtauto nog niet kunnen tippen aan het uiterlijk van de auto van nu. Het uiterlijk lijkt een beetje op een soort 'blik' op wielen. Niet erg charmant om indruk te maken. Natuurlijk kun je wel indruk maken, met een schone auto!

Het tweede nadeel is de lage maximale snelheid. De snelheid van het basis model is maximaal rond de 110 km/u, niet echt handig op de snelweg.

Een derde nadeel is de onwetendheid van de mensen over de auto. Omdat men nog niet veel weet van deze manier van rijden, zal men niet zo snel op deze auto overstappen. Als er door middel van goede reclame meer informatie gegeven zal worden aan klanten, zullen mensen de auto ook eerder kopen.

Omdat je in het begin alleeen kunt tanken via de speciale compressors, zal het niet mogelijk zijn overal te kunnen tanken. Het zal in begin dus zeker zoeken worden naar een tankstation die deze optie heeft. Niet echt fijn als je eerst 150 km moet rijden om te tanken en vervolgens met een lege tank te staan. Dit zal ook een rede zijn waarom mensen de auto niet zullen kopen.

Doordat er zoveel voor- en nadelen zijn is het moeilijk om deze aan de man te krijgen. Mensen zijn niet graag in voor veranderingen. Ze blijven graag vertrouwt bij hun auto mooie auto. Toch zullen we met zijn alle iets aan het milieu moeten doen. Binnen tien tot honderdtallen jaren zullen de brandstoffen opraken. Ook zal het milieu dusdanig vervuild zijn. De voornaamste reden dan ook voor het maken van de luchtauto.