De luchtmotor


De luchtauto is een speciaal ontwikkelde auto, die gebruik maakt van de nieuwste technologien. Het is niet voor niks nu pas ontwikkeld. Sinds 1991 is het bedrijf MDI al bezig met het ontwikkelen van de speciaal op lucht werkende motor. Nu eindelijk zal het resultaat blijken.

De motor zal werken op samengeperste lucht, hierdoor zal een tankbeurt maar rond de 1 of 2 euro kosten. Het zal zelfs zo zijn dat je je auto via een soort stopcontact kan opladen. Echter zijn hier wel speciale compressors voor nodig.

luchtmotor

De werking van de auto is als volgt. Door een speciale compressor wordt lucht onder een druk van 300 bar opgeslagen in tanks die speciaal ontwikkeld zijn uit licht maar sterke koolstofvezels. De injectie zal ongeveer hetzelfde werken als bij een gewone motor. De 'krukmechanisme' zal er voor zorgen dat de zuiger voor een zo'n lang mogelijke tijd in het dode punt wordt gehouden. Bij een hoger toerental al de motor dan ook meer vollopen met lucht.

luchtengine

Doordat de auto op samengeperste lucht werkt zal en geen CO2 uitstoot plaats vinden. Dit is dus beter voor het milieu dan de normale auto's. De maximale snelheid ligt echter een stuk lager. Deze zal rond de snelheid van 110km/u liggen. Niet echt een pretje op de snelweg, het zal echter wel veiliger zijn.

Ook zal er een tweede model op de markt komen. Dit model maakt ook gebruik van een hulpmotor. Deze motor zal de lucht in de tanken verwarmen waardoor en warme lucht zal worden gebruikt. Bij een hogere warmte zal het rendement hoger liggen. Hierdoor kunnen hogere snelheden en een groter vermogen behaald worden. MDI claimt dat met zo'n 2 liter benzine een afstand van ongeveer 1600 km kan worden afgelegd!