De auto


autooplucht

De auto, die eind 2007 op de markt zal komen wordt in 4 modellen uitgegeven. De zogenaamde Cats zijn in alle klassen te verkrijgen. Van klein naar groot zullen dit de OneCats, MiniCats, CityCats en de MultiCats worden. De auto is niet erg 'hip' wat het uiterlijk betreft, maar dat is dan ook niet het belangrijkste. De auto is immers gemaakt voor verbetering van het milieu. Door de lage prijzen per auto, kan het goed mogelijk zijn, dat alle mensen in een auto op samengedrukte lucht rijden.

OneCat

De OneCat zal de kleinste variant worden. De auto zal tussen de 3500 euro voor het basismodel en 5300 euro voor het normale model kosten. Het basis model zal 3 plaatsen hebben en het normale model tussen de 3 en 6. De auto is heel basic, klein en niet hoog. De lengte van de auto is bijvoorbeeld maar net meer dan 3 meter.

De MiniCat zal de iets grote variant worden. Deze variant zal 9200 euro kosten en heeft ruimte voor 3 personen. Het voordeel van deze variant zal zijn dat er veel bagageruimte beschikbaar is. Ideaal voor mensen zonder kinderen, die graag met de auto op vakantie gaan.

De CityCat zal het grootste personen model worden. De auto kost meer dan 11000 euro en heeft ruimte voor 6 personen. Het handige aan deze auto is de vele mogelijkheden. Men kan in meer dan 10 varianten de stoelen plaatsen. Zo kan de bijrijder stoel opgedraaid worden, zodat er een soort kring ontstaat.

Het laatste model is de Multicat. Je kunt aan de naam al aflezen dat er meerder zijn (multi). De Multicat is een soort treintje dat bestaat uit meerdere wagonnetjes. De auto wordt aangedreven door een op samengeperste lucht werkende motor. Het voordeel hiervan is dat veel mensen 'schoon' over een bepaalde afstand kunnen worden vervoerd. Misschien dat over 10 jaar de steden vol rijden met deze autootjes.

Voor- en nadelen van de luchtauto:
Een nieuwe auto heeft altijd zijn voor en zijn nadelen. Daarom is het ook zo lastig om iedereen 'schoon' te laten rijden. Mensen zijn niet gewend om in zo'n soort auto te rijden en blijven liever bij het oude. Mensen zijn vaak niet in voor veranderingen en zijn bang dat ze erop achteruit zullen gaan.